Gisteren kwam wethouder Judith Bühler (CDA, Middelen, Participatie en Bestaanszekerheid) bij onze coöperatie op bezoek. Als wethouder heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Vidi. Zij wilde graag kennismaken met de deelnemers en hun verhalen horen. Wat hun plannen en dromen zijn. Hoe ze bij Vidi zijn gekomen. Hoe ver ze zijn met de start van hun eigen bedrijf en hoe Vidi hen daarbij ondersteunt.

Het was voor mij als projectleider en hun ondernemerscoach zo mooi om te horen hoe enthousiast ze zijn. En het raakte me om te zien hoe ze hun kwetsbaarheid én hun kracht lieten zien in de heel persoonlijke verhalen die ze aan de wethouder vertelden. Zo open, en ook zo dankbaar voor deze kans in hun leven om hun talenten en passies te kunnen leven en zo een nieuwe toekomst te maken. Niet alleen voor zichzelf. Ook voor hun gezin. Voor anderen met een bijstandsuitkering waar ze mee willen gaan samenwerken. En, zoals een van hen zei: “Wij kunnen het voorbeeld zijn voor iedereen die dit nog niet durft. Die denkt: “ik kan dat niet”. Of die door hun omgeving niet gestimuleerd of ondersteund wordt om hun droom waar te maken. Want het kan wél!“

Wij –Judith, de deelnemers, het bestuur en ik- zijn trots op elkaar. Trots op Vidi en wat we tot nu toe al bereikt hebben. Nog geen half jaar na de opening hebben we al 8 deelnemers en in januari komen er nog 2 bij. Wie weet welke dromen Vidi in 2023 mag helpen waar te maken! Want het kan wél!