Veel succes Catherine en Shana!

Gisteren hebben de deelnemers van Vidi tijdens een welkomstfeestje weer 2 nieuwe collega-starters in de groep opgenomen.

Shana en Catherine hebben een heel goed voornemen voor 2023, om hun eigen bedrijf te starten onder begeleiding van Vidi. Zij stelden zich voor aan de anderen en luisterden belangstellend naar hun plannen en ervaringen.

Ik vond het als projectleider en ondernemerscoach leuk om te zien hoe de deelnemers die al langer bezig zijn, hun bedrijfsideeën als het ware ‘pitchten’ voor de nieuwe deelnemers. Kort, krachtig, duidelijk en uitnodigend om vragen te stellen. Al een heel verschil met toen zij net begonnen bij Vidi.

En wat ook heel mooi was: de nieuwe deelnemers kregen al meteen ideeën aangereikt om hun nog prille plannen te versterken. Bijvoorbeeld over doelgroepen, markten, en uitnodigingen om het netwerk te delen. Verrassend? Nee want dat is Vidi in de praktijk: samenwerken, meedenken, helpen, steunen en vooral: enthousiasme delen!

Het doel van Vidi is niet persé dat iedereen uitstroomt als succesvol ondernemer. Het doel is dat mensen met een bijstandsuitkering hun talenten, kwaliteiten en ervaringen kunnen inzetten in de maatschappij, kunnen delen met anderen en zo van waarde kunnen zijn. Dat kan ook heel goed door alsnog een betaalde baan te vinden. Bijvoorbeeld als ze op zoek gaan naar kansen in bepaalde beroepssectoren. Of als ze gaan praten met mogelijke opdrachtgevers, en dan zomaar een baan aangeboden krijgen. Of als organisaties waar ze vrijwilligerswerk doen, ontdekken wat voor mooie talenten ze hebben: goed genoeg om voor hen betaald te komen werken.

Ook dat is succesvol uitstromen uit de uitkering en weer meedoen in de samen-leving! En als Vidi daar aan mag bijdragen, dan zijn we daar met elkaar heel trots op!