Een nieuwe lente, een nieuw begin voor Zoë, Britt en Swen (niet op de foto aanwezig maar ook startend). Zij werden gisteren verwelkomd door de huidige deelnemers van Vidi.

Tijdens het feestje vertelden de nieuwe mensen welk idee voor een ondernemingsplan ze bij Vidi tot groei en bloei willen brengen. De anderen vertelden hoe ver ze zijn met hun eigen plan.

Wat mij hierin raakte, was dat mij duidelijk werd dat alle 6 met hun plan iets willen bijdragen aan de samenleving. Allemaal willen ze iets betekenen voor anderen. Méér dan alleen een ondernemingsplan uitvoeren en daarmee geld verdienen. Daar is niks mis mee natuurlijk. Alles wat helpt om een fijne toekomst te krijgen.

Echter: zingeving, vanuit het besef deel te zijn van een groter geheel en bij te willen dragen aan het welzijn van anderen. Dat vraag levenservaring, levenswijsheid en de moed om grotere stappen te zetten dan alleen het eigen welzijn. Zes mensen die ieder voor zich én met elkaar daaraan willen werken. Hoe mooi was dat, om dit met elkaar te beseffen vanmorgen. Ook dát is de kracht van Vidi. ‘Alleen ben je sneller, samen kom je verder!’

#succes #socialecooperatievidi #ondernemerschap #ondernemingsplan #bijstand