Burgemeester Hans Verheijen kwam vrijdag op bezoek bij Vidi. Hij praat graag met de inwoners van zijn gemeente, om te horen wat er leeft en speelt. Waar ze mee bezig zijn en wat belangrijk voor hen is. Hij ging daarom graag op onze uitnodiging in een bezoek te brengen aan Vidi en te komen praten met onze deelnemers. Want wij hebben natuurlijk een uniek project hier in de regio (en ver daarbuiten)!

Onder het genot van een door deelneemster Mia Eussen zelfgebakken plaatkoek en cheesecake luisterde Hans eerst naar het welkomstwoord van onze bestuursvoorzitster Elise Lansu.

Daarna bekeek hij > het filmpje > dat Out of the Box TV van onze deelnemers heeft gemaakt, naar aanleiding van ons jubileumfeest in juni. Hij gaf aan dat het hem raakte, om zo de kwetsbaarheid van onze deelnemers te horen en te zien, én ook hun kracht.

Daarna ontstond er een mooi gesprek tussen onze deelnemers, projectleider, bestuursleden en onze burgemeester.

Over hoe onze deelnemers hun traject bij Vidi ervaren. Wat het betekent om vanuit een bijstandsuitkering zelfstandig ondernemer te worden.

Wat Vidi hen brengt (vooral mooie persoonlijke ontwikkeling) en wat soms moeilijk is (bijvoorbeeld meedoen in een groep). Ik was blij en trots om te zien hoe ze vanuit hun kracht vertelden: eerlijk, open en ieder op hun eigen-wijze.

Tot slot kreeg Hans een prachtig, door ons lid Jos van Galen, grafisch ontwerper, zelfgemaakt kado. Hij was er blij mee. Ook dit kado komt op zijn bureau te staan!

Dank burgemeester, voor uw bezoek, uw belangstelling en uw warme woorden van steun en erkenning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *