Ook dit jaar hebben we weer een fijne Vidi samenkomst gehad: deelnemers, bestuur, tweede ondernemerscoach en projectleider. Een gezellig samenzijn met heerlijk eten van #Papa Ganush, lekkere drankjes en natuurlijk kadootjes die door de deelnemers zelf waren gemaakt.

Het was een mooie gelegenheid om elkaar nog wat beter te leren kennen, op een andere manier dan bij de vergaderingen, presentaties en officiële events. De deelnemers wilden ieder op hun eigen creatieve manier het bestuur graag bedanken voor hun inzet, steun en hulp van het afgelopen jaar op hun weg naar ondernemerschap.

We hebben met elkaar bewust gekozen voor een buffet van @Papa Ganush. Het Syrische echtpaar dat dit restaurant en afhaalservice runt, is 7 jaar geleden in Nederland gekomen vanuit Syrië. We hebben Mo gevraagd of ze hun verhaal wilde delen met de deelnemers van Vidi, als inspiratie voor hun eigen ondernemerschap.

Mo vertelde: ze hadden daar een winkel. Samen met hun 3 kinderen hebben zij keihard gewerkt om hun droom tot een succes te maken: een restaurant openen waar mensen in Nederland kennis kunnen maken met de (heerlijke!) Syrische keuken, ingrediënten en smaken. Nachten van een paar uur slaap en dóórgaan, zeker in het begin. En het is meer dan gelukt: binnenkort openen ze hun tweede restaurant in Sittard op het Tempelplein.

Het eten smaakte verrukkelijk en was een lust voor het oog. Zo zorgvuldig en met liefde klaar gemaakt, dat was goed te proeven.

Vidi werkt graag samen met dit soort ondernemers die ‘een verhaal hebben’. Want dat hebben de deelnemers van Vidi ook. Het leven lacht sommigen van ons niet altijd vanzelfsprekend toe. De een moet er harder voor knokken dan de ander. Maar als we elkaar steunen en helpen, als we elkaar zien voor wat we waard zijn en elkaar daarin erkennen, dan maken we elkaar sterker om de (soms harde) lessen van het leven aan te kunnen. Dat is de gedachte van en achter Vidi, en naar mijn mening ook de ware gedachte van Kerstmis!

En hoe dat zit met die 2 nieuwe mensen bij Vidi?

  1. We hebben een tweede ondernemerscoach: @Marlou van Mulken. Ze komt Marie-José Meijs ondersteunen zodat die zich nog meer kan richten op haar taken als projectleider van Vidi. Welkom Marlou!
  2. Onze nieuwste deelnemer: Leroy Leurs die een goed plan heeft voor een cateringbedrijf. Wie weet verzorgt hij volgend jaar het feestbuffet? Welkom Leroy!

#feest #kadootjes #lekkereten #socialecooperatievidi #ondernemerschap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *