Ook op 14 maart kreeg sociale coöperatie Vidi weer bezoek! De Regionale Werkbedrijven wilden graag weten wat het bijzondere is aan het traject dat Vidi aan mensen met een uitkering biedt.  De RWB zetten zich samen in om deze mensen zo goed mogelijk naar (weer) participeren in de maatschappij te begeleiden, met name naar werk.

Toch is een baan vinden en kunnen behouden, niet voor iedereen mogelijk. Er is een grote groep mensen waarvoor betaald werk, om diverse redenen, geen optie is. Velen van hen hebben echter wel bijzondere kwaliteiten en talenten waarmee ze graag van waarde willen zijn voor anderen. Wellicht via het hebben van een eigen bedrijf.

Maar een eigen bedrijf beginnen vanuit de bijstand is niet zo makkelijk. Zeker niet in je eentje. En dát is wat Vidi zo bijzonder maakt. Wij bieden begeleiding en ondersteuning om sámen met een groep andere mensen met een bijstandsuitkering, uit te zoeken of ondernemerschap tot de mogelijkheden behoort. En dat is nieuw in deze regio. De dichtstbijzijnde sociale coöperatie zit in Breda!!

De leden van het RWB hebben met veel belangstelling geluisterd naar de verhalen van onze deelnemers:

Twee dagen achter elkaar je verhaal vertellen aan zo’n grote groep (best wel belangrijke) mensen onder andere naast wethouder Judith Bühler ook de wethouders van Maastricht (Alain Garnier) en Heerlen (Martin de Beer), de directeur van het UWV Manuel Stoffels, manager Groei en Strategie Vebego Sven Bloem, dat vraagt moed en lef van onze deelnemers. En die hebben ze! Hun verhalen raakten, ontroerden en riepen bewondering en respect op. Onze deelnemers kregen veel complimenten, en wie weet ook kansen om te kunnen sparren of zelfs een opdracht te verkrijgen voor hun product of dienst.

Maar vooral: aandacht en begrip te krijgen voor de mogelijkheden die er zijn om mensen met een bijstandsuitkering te laten participeren. En dan bij Vidi: richting ondernemerschap!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *